Olemme saaneet jo muutamia vastauksia asiakastyytyväisyyskyselyymme. Mukavasti tullut sanallista palautetta, teematoiveita ja kehitysehdotuksia. Iso kiitos kaikille teille – sanoillanne on suuri vaikutus! ❤️
Käymme palautteet tarkemmin läpi alkuvuodesta ja otamme sieltä kehitysideat työstöön.
Tämän vuoden kehitystoiveissa toistaiseksi eniten palautetta on kerännyt tuotannon testaukset ja muutokset.
Mikäli et olisi vielä huomannut, olemme testanneet AI-avatareita videotuotannossa ja kokeilleet erilaisia visuaalisia ilmeitä videoillemme. Yhä edelleen AOB:n tuotannon kärki on tutkitussa tiedossa ja inhimillisen työelämän tukemisessa sekä kehittämisessä.
Olemme keränneet videoista palautetta pitkin vuotta ja tiedostamme hyvin AI-avatarien haasteet. Vaikka puhuva pää on hetkellisesti muuttunut AI-avatariksi, olemme me ihmiset, asiantuntijaryhmä ja tuotantotiimi tuotteen taustalla.
Kuulemme ja ymmärrämme palautettanne ja ensimmäisiä muutosaskelia tuotannossa on jo taustalla otettu.
Teemat Q4/Q1 tuotantoon ovat empatia, asiakaskokemus ja neuvottelutaidot.
Jatkamme videoiden visuaalisen ilmeen päivittämistä myös ensi vuonna, iteroimme ja keräämme palautetta aktiivisesti. Tavoitteenamme on tukea katsojaa keskittymään, oppimaan ja hyödyntämään tietoa. Etsimme jatkuvasti keinoja joilla parantaa oppimiskokemusta ja ylläpitää sisällön luotettavuutta.
Tuotantotiimimme arvostaa jokaista palautetta, ideaa ja ajatusta – joten kommentoikaa jatkossakin matalalla kynnyksellä! ❤️
Syksy on edennyt vauhdilla kohti loppuvuotta ja kiire tuntuu olevan tämän hetken trendisana.
Mikäli kaipaat kiireisen työpäivän jälkeen rentoutumista, viihdettä, elämyksiä – meillä on pieni ehdotus:
Tarjoamme leffaliput sinulle ja yhdelle kaverillesi, mikäli käyt jättämässä arvion Academy of Brainista eLearning Industry:n alustalle.
eLearning Industryn sivulta löydät tietoa verkko-oppimisen palveluntarjoajista – kannattaa siis ottaa sivu seurantaan senkin takia!
Tarjoamme leffaliput viidelle (5) ensimmäiselle arvion tehneelle. Laitathan Iinekselle viestiä, jahka olet täyttänyt arvion. Näin osaamme laittaa liput oikeaan osoitteeseen.
Olemme vuoden 2024 aikana tuottaneet uusia sisältöjä ja testanneet erilaisia tyylejä.
Aiheet ovat herättäneet kiitosta ja erilaiset videotkin ovat keränneet positiivista palautetta.
Uusien videoiden yleisarvio on keskiarvolta ollut 4/5! Kehitys kuitenkin kehittyy ja pyrimme parantamaan sisältöjä entisestään!
Lisää sisältöjä on vielä tulossa ja uusi vuosikin käynnistyy pian. Siispä haluaisimme kuulla minkälaisia teematoiveita teillä on tulevalle tuotannolle? Käy jättämässä palautteesi, toiveesi sekä kommenttisi oheiseen kyselyyn ja voit vaikuttaa ensi vuoden tuotantoon. Kiitos!
Lisäksi olemme tuottaneet Ami-säätiön rahoituksella ilmaisen DEI-valmennuksen, joka on vapaasti käytettävissä missä ja milloin tahansa! Lue lisää linkin takaa ja ota valmennus käyttöön omaan organisaatioonne.
Miten strategia näkyy teidän henkilöstönne arjessa?
Organisaation strategia ei ole aina henkilöstölle helposti näkyvissä tai ymmärrettävissä. Mitä esimerkiksi strateginen kehityskohde vastuullisuus tarkoittaa minun työssäni? Samaan aikaan voi miettiä onko henkilöstöllä aikaa pohtia, miten he itse voisivat kehittää vastuullisuutta itsessään, tiimissä tai organisaatiotasolla.
Strategian implementointi arjen työelämään on usein haasteellista siksi, että henkilöstölle on epäselvää mitä heiltä odotetaan ja mitä pitkän aikavälin tavoitteet tarkoittavat jokapäiväisessä työssä.
Usein ensimmäinen kompastuskivi on, että strategia ei ole näkyvillä työntekijän arjessa. Sama pätee yrityksen arvoihin, johtamislupauksiin – vaikka mihin! ”Out of sight, out of mind”, kuuluu tuttu sanonta.
Kun strategia on kerran lanseerattu, mitä sen jälkeen tapahtuu? Jos suuri osa henkilöstöstä ei edes muista strategisia tavoitteita, miten heiltä voisi olettaa strategista kehitystä?
Pohdi hetki missä teidän strategianne on näkyvillä? Entä miten strateginen toiminta näkyy arjen työssä? Mitä sinä teet tukeaksesi yksilöiden, tiimin ja koko organisaation etenemistä kohti strategisia tavoitteita?
Oppiminen ja osaamisen johtaminen ovat strategiatyötä. Tämän toteaminen motivoi esihenkilöitä ja ylimpää johtoa tarttumaan toimeen. Samalla, kun työntekijälle tehdään strategia näkyväksi, uuden oppimisen merkitys selkeytyy.
Viime aikoina, olemme asiakkaittemme kanssa pureutuneet juurikin tähän aiheeseen. Olemme mm.
Jos teillä on tuloillaan uusi strategia, tai käsillä on strategian jalkauttaminen, ottakaa ihmeessä yhteyttä LSM-tiimiin, sillä me voimme auttaa inhimillisten tulevaisuustaitojen kehittämisessä.
Lupaamme säästää teiltä kriittistä työaikaa ja luoda konkreettista toimintasuunnitelmaa strategian jalkauttamiseen!
Muutama asiakkaamme on julkaissut aiempina vuosina kesäkampanjan menestyksekkäin tuloksin. Poimi alta ideat talteen!
MIETI MYÖS NÄITÄ
Tässä oli yksi ajatus kesäkampanjasta, joka tuskin kenestäkään tuntuu raskaalta!
Kiva jos kokeilette tätä tai jotain muuta samankaltaista! Laita meille viestiä, jos haluat pähkäillä aihetta enempikin, niin voimme luoda teille yhdessä sopivan suunnitelman!
Kivaa kesän odottelua toivottaa AOB:n väki ☀️
Osaamisen johtamisessa tunnistetaan tärkeät ja vaadittavat taidot, joita työntekijä tarvitsee suoriutuakseen työstään. Lisäksi, osaamisen johtamisella pyritään sovittamaan työntekijän sekä tiimin taidot ja tavoitteet yhteen organisaation strategisten tavoitteiden kanssa.
Tulivatko vastaukset apteekin hyllyltä, vai oliko jokin erityisen haastava? Entä tämä bonuskysymys
Mitä osaamisen kehittymisen toiveita tai tarpeita jollain kollegallasi on?
Korosta sitä, että osaamisen johtamisen avulla saadaan toimivampaa, tehokkaampaa ja mielekkäämpää työtä.
Tarjoa myös esihenkilöille riittävät työkalut ja kehittymismahdollisuudet, jotta he voivat onnistua osaamisen johtamisessa.
Kuuntele minkälaisia tilanteita, tarpeita ja toiveita esihenkilöillä on ja pyri tarjoamaan niihin tukea.
Toimi sinäkin ohjaajana ja coachina, anna esihenkilöille vapautta ja vastuuta, älä tarjoa tiukkoja valmiita ajatusmalleja.
Yrityksen ja erehdyksen kautta opitaan paljon, virheitä voi sattua, mutta pyri muuttamaan yleinen asenne oppivaksi: Nyt kävi näin, mitäs me tästä opittiin?
Opiskeltavia valmennuksia valitessa on hyvä osallistaa esihenkilöitä valintaprosessiin. Tällöin esihenkilöt todennäköisesti sitoutuvat koko koulutusprosessiin paljon enemmän. He myös tuntevat tiiminsä parhaiten, jolloin on helpompi löytää kohderyhmälle merkityksellisimmät valmennukset.
Yhteisessä opiskelussa on helpoimmillaan kolme vaihetta:
Valmennuksen voi käydä läpi kahdella eri tavalla, yhdessä tai itsenäisesti.
Ensimmäisessä tavassa kenenkään ei tarvitse etukäteen valmistautua mitenkään. Ajatuksena on, että etukäteen sovitaan sisältökokonaisuus, jota aletaan yhdessä käydä läpi osana tiimipalavereja tai muussa yhteydessä.Toinen tapa vaatii valmistautumista. Ajatuksena on, että jokainen käy läpi sovitun sisällön omalla ajallaan ja yhteisessä tilaisuudessa siitä keskustellaan.
Yhteisessä keskustelussa on tärkeintä, että jokainen tulee kuulluksi. Tässä session vetäjä voi hyödyntää erilaisia menetelmiä, kuten Me-We-Us, tai yksinkertaisesti sujuvoittaa keskustelua kysymällä valmiita reflektiokysymyksiä.
Me-We-Us-menetelmässä osallistujat ohjataan ensin pohtimaan aihetta itsenäisesti. Jos henkilö kirjoittaa tai pohtii itsekseen ensin, se parantaa keskustelun laatua ja fokusta (ME). Toiseksi keskustellaan pareina tai pienryhmissä. Näin osallistujat pääsevät keskustelussa syvemmälle tasolle. Pienryhmissä kolmen hengen ryhmät ovat toimivia (WE). Lopuksi käydään koko ryhmän yhteinen keskustelu, jossa voidaan käydä yksinkertainen keskustelukierros opitusta, oivalluksista ja pohdinnoista siten, että jokainen yksilö tai pienryhmä sanoo näkemyksensä ja jokaisella on sama aika, esimerkiksi 1-2 minuuttia puhumiseen. (US)
Esimerkiksi nämä neljä kysymystä syventävät oppimista:
Jälkityöskentelyssä viestitään osallistujille mitä tapahtuu seuraavaksi. Milloin on seuraava tapaaminen ja mitä siellä opiskellaan? Mitä pitää opiskella tapaamisten välillä? Onko tapaamisten välissä jotain muita välitehtäviä? Esimerkiksi jos valmennuksesta on löydetty jokin toimiva idea, niin sitä usein halutaan harjoittaa. Myös palautetta on tärkeää kerätä. Miltä tapaaminen tuntui? Oliko tapaamiseen varattu aika sopiva? Yleensä 30min on hyvä aika varata parin videon yhteiseen opiskeluun ja siitä on helppo kasvattaa tai lyhentää aikaa tarpeen mukaan tuleviin tapaamisiin.
Hyvä tapa aloittaa vuosisuunnitelman luominen on pohtia, mitä muuta kalenterista jo löytyy. Esimerkiksi uudet projektit, kehityskeskustelut, lomat ja joulun kiireet voivat antaa osviittaa siitä, minkä haasteiden kanssa henkilöstö painii kulloisenakin hetkenä ja mitkä taidot voisivat olla hyödyllisimpiä. Ehkäpä kuukausittaiset esihenkilöiden kahvihetket voisivat olla oiva viestintämahdollisuus tai miksei vaikka tilaisuus yhteiselle oppimiselle.
Lomat, kehityskeskustelut, kesätyöntekijät aloittavat, viikottaiset kahvihetket. Kaikissa näissä on potentiaalia oppimisen hyödyntämiseksi! Merkitse ne ajankohdat, jolloin verkkovalmennuksista voisi olla hyötyä.
Esimerkiksi ennen kehityskeskusteluja voi olla hyvä kerrata palautteen vastaanottamisen ja antamisen taitoja.
Kaikkea ei tarvitse viestiä kaikille esimerkiksi, jotkin taidot voivat olla hyödyllisiä asiantuntijoille, kun toiset koskettavat lähinnä esihenkilöitä.
Tässä voi myös hyödyntää Learning Success Manageriasi. 😉
Herätä kiinnostus. Tee viestistä erottuva. Käytä esimerkiksi kuvia jotka huomataan. Viesti niissä kanavissa, joissa kohdeyleisösi on vastaanottavaisin ja läsnä. Pelkkä intra harvoin riittää.
Houkuttele lukemaan. Käytä varsinkin otsikoinnissa vahvoja tai poikkeavia sanavalintoja, jotka saavat viestin erottumaan. Älä kuitenkaan viljele niitä pidemmissä teksteissä, koska liika kielikuvilla leikittely muuttuu helposti rasittavaksi. Pysy selkeänä ja ytimekkäänä. Palvele silmäiltävyyttä nostamalla tärkeimmät viestit otsikkoon, ingressiin ja väliotsikoihin.
Osoita henkilökohtaiset hyödyt. Miksi minun kannattaa käyttää tähän aikaani, ja mitä hyötyä tästä on minulle oppijana? Viestissä kannattaa antaa lupauksia: saat, voit, opit, osaat, pystyt, ymmärrät, kehityt, tiedät, tunnet, huomaat, vahvistut.
Anna selkeät toimintaohjeet. Kannusta toimimaan heti, ja kerro mitä vastaanottajan kannattaa tehdä seuraavaksi. Kerro, keneltä saa lisätietoa. Anna mahdollisuus nähdä, ketkä muutkin ovat ilmoittautuneet.
Valmennuksista viestittäessä monikanavaisuus on valttia. Voit esimerkiksi laittaa pitemmän viestin intraan ja lyhyemmät nostot sähköpostilla ja sisäisillä keskustelukanavilla (esim. Slackissa tai Teamsissa). Kertaaminen on opintojen äiti, viestejä kannattaa toistaa. Vaikka itselle saattaisi tuntua siltä, että aina laittaa samasta aiheesta viestiä, niin henkilöstö usein arvostaa muistuttamista. Toisto lisää tehoa ja varmistaa sen, että mahdollisimman moni näkee viestin ja toimii sen mukaan.
Kun maailma muuttuu kiihtyvään tahtiin, oppimisesta on tullut yhä tärkeämpi osa organisaatioiden menestystä. Tänä päivänä oppiminen onkin strateginen kysymys. Se tarjoaa monenlaista hyötyä, sillä kun opimme uutta voimme esimerkiksi luoda uusia luovempia ratkaisuja, lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta, sekä parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitoutumista.
Keskustellaanpa näistä hieman!
Onko asioita, joihin tulisi reagoida pikaisesti? Esimerkiksi heikko tulos hyvinvointikyselyssä, tai muutostilanteesta aiheutunut rasitus?
Miten ollaan edistytty strategisten kehityskohteiden suhteen? Mitä asioita tulisi ylläpitää, tai alkaa kehittämään? Nämä teemat tähtäävät kauemmas tulevaisuuteen!
Onko kalenterissa hyvinvointiviikko? Kehityskeskustelut? Jotain muuta, mitä? – Miten voisitte tukea yhä enempi näissä tilanteissa?
Academy of Brain on koonnut oman asiantuntijaryhmän, joka varmistaa, että työelämätaitosisällöt perustuvat vahvaan asiantuntemukseen, tieteelliseen tutkimukseen ja käytännön kokemukseen.