Valmennussuosituksia esihenkilöille - Academy of Brain
Varaa demo
Lataa Sisältökatalogi

Vinkkejä esihenkilötyöhön ja omaan kehitykseen

Täältä löydät vinkkejä esihenkilötyön kehittämiseen. Klikkaa alla olevia linkkejä, tai scrollaa sivua alas ja tutustu valitsemiimme teemoihin. Voit poimia vinkeistä tekstit sekä kuvat ja muokata niitä teidän viestintäänne sopiviksi.
Päivitämme uusia suosituksia ja vinkkejä joka kuukausi!
Yhdessä oppimisella tehokkaasti tuloksiin
Ota oppiminen osaksi kiireistä arkea
Osaatko jo fasilitoida?

  

Osaamisen johtamisella oppiminen linjaan strategian kanssa
Auta muita onnistumaan coaching-menetelmillä
Paremmalla palautteella parempia tuloksia
Opi antamaan palautetta ja ottamaan sitä vastaan
Opi eri palautetekniikoita ja kehity!
Palautetilanteet vaativat arvostusta ja luottamusta
Viisi tärkeää ajatusta muutosten johtajalle
Paineensietokyky auttaa pärjäämään muutoksissa
Miten teillä keskustellaan muutoksista?
Vinkkejä yhteistyön kehittämiseen
Vinkkejä itsensä johtamiseen
Vinkkejä oppimiskulttuurin kehittämiseen
Kaipaatko muihin teemoihin vinkkejä?

5 tärkeää ajatusta muutoksen johtajalle

Suositus: Muutoksen johtamiseen viisi vinkkiä
Tänäpäivänä muutos on väistämätöntä. Maailma kehittyy nopeasti, uusia markkinoita avautuu, uudet teknologiat muuttavat työskentelytapojamme, mahdollisuuksia ja uhkia ilmaantuu. Elämme nopeasti muuttuvassa ympäristössä, joka vaatii meitä sopeutumaan, etsimään uusia tapoja tehdä asioita, pohtimaan mikä toimii ja miten voisimme parantaa toimintaamme.
Esihenkilöillä on valtava rooli muutoksen onnistumisessa ja sen johtamisessa. Tältä videolta saat viisi tärkeää vinkkiä muutosten johtamiseen! 

 

Vinkkaa videosta! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Katso uutuusvideo AOB:n omalta alustalta
Katso video

Miten teillä käsitellään ja keskustellaan muutoksista?

Suositus: Muutosdialogi – miten keskustella muutoksista?
Muutoksista tulisi keskustella selkeästi, arvostavasti, rakentavasti ja jatkuvasti. On tärkeää, että keskustelu on avoin ja siinä kuullaan kaikkia muutosta koskettavia osapuolia. Tältä videolta löydät vinkkimme muutosdialogiin!
Vinkkaa videosta! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Tutustu uuteen videoon AOB:n omalta alustalta
Katso video

Paineensietokykyä kehittämällä loistat muutoksissa!

Suositus: Muutos haltuun – kehitä paineensietokykyä
Tällä kurssilla pääset pohtimaan omaa kykyäsi sietää painetta ja muutosta. Paineensietokyky, eli resilienssi, on nimenomaan kyky, jota kuka tahansa kehittää! Valmennuksen myötä tutustut resilienssin eri osa-alueisiin ja voit tunnistaa, missä sinä jo onnistut ja mitä voisit kehittää entisestään.
Valmennuksen avulla ymmärrät paremmin myös muiden toimintaa paineenalaisena ja tunnistat keinoja, joilla voit auttaa heitä onnistumaan! 
Vinkkaa valmennuksesta! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Tutustu valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Yhdessä oppien parempiin tuloksiin – nopeasti

Valmennussuositus: Opitaan yhdessä – tiiminvetäjän ohjeet
Tässä kompaktissa valmennuksessa kerromme, miten hyödynnätte verkkovalmennuksia parhaiten yhdessä tiimisi kanssa. Saat eväät yhteisen keskustelun fasilitointiin ja tiimiläisten motivointiin. Tarjoamme vaihtoehtoisia toimintamalleja yhteiseen opiskeluun – valitse omalle tiimillesi sopivin!
Sinulla on tiiminvetäjänä tärkeä rooli olla luomassa laadukasta työarkea ja ruokkia motivaatiota sekä erityisesti tukea tiimiläistesi kehittymistä. Yhteinen opiskelu on erittäin tehokas keino parantaa tuottavuutta ja hyvinvointia tiimissäsi, niin yksilöinä kuin yhteisönä. 
Voisiko kollegasi hyötyä tästä valmennuksesta?

Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Tutustu valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Ota oppiminen osaksi kiireistä arkea

Valmennussuositus: Opi fiksusti – oppiminen osaksi kiireistä työelämää
Tämä lyhyt valmennus tarjoaa sinulle oppimisen tärkeimmät tärpit. Ota oppiminen osaksi kiireistä työelämää! Valmennuksessa keskitytään esimerkiksi oppimisen edellytyksiin ja olosuhteisiin, parhaisiin käytäntöihin sekä oppimisen reflektointiin.
Työelämässä törmää usein hyvin kapeaan oppimiskäsitykseen: oppiminen nähdään tärkeänä vain siksi, että ihmiset osaisivat tehdä asioita. Oppimisen hyödyt ja sen merkitys ulottuvat kuitenkin laajalle: oppiminen lisää esimerkiksi aivojen toimintaa ja tehokkuutta, eliniän odotetta, sekä luovuutta. Lisäksi utelias ja oppimiseen orientoituva elämäntapa vähentää tehokkaasti stressiä ja ruokkii motivaatiota.
Jaa vinkit ja auta muita oivaltamaan!

Tämän valmennuksen myötä esihenkilö voi auttaa tiimiläisiään oppimaan työn arjessa. Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Tutustu lyhyeen valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Fasilitointi on perustaito – joko osaat?

Valmennussuositus: Onnistu fasilitoinnissa
Fasilitointi on yhteisen ymmärryksen etsimistä. Tässä kokeneiden fasilitoinnin ammattilaisten suunnittelemassa valmennuksessa pääset oppimaan parhaita vinkkejä ja älynväläyksiä, joita he ovat keränneet matkan varrella. Lisäksi opit tehokkaita työkaluja ja tekniikoita, joita voit hyödyntää fasilitoinnissa ja työpajoihin osallistuessa.
Valmennus tarjoaa sinulle fasilitaattorin työkalupakin, josta voit fasilitoidessasi hyödyntää erilaisia työvälineitä aina tarpeen mukaan. Tunnetko esimerkiksi Me-We-Us -työkalun, kahvilamenetelmän tai Open Space -tekniikan? Lähde oppimaan!
Vinkkaa valmennuksesta!

Vinkkaa tämä laaja valmennus jo tänään! Muistuta että kaikkea ei tarvitse katsoa, voitte poimia moduuleista itsellenne tärkeimmät ja kiinnostavimmat aiheet! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Kiinnostuitko? Tutustu valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Osaamisen johtamisella oppiminen linjaan strategian kanssa!

Valmennussuositus: Johda osaamista arjessa
Osaamisen johtaminen on strategiatyötä. Siinä pohditaan organisaation strategisia tavoitteita ja työntekijöiden osaamista ja kehitystä – suunnataan kohti tulevaa. Osaamisen johtamisella kehitetään niin organisaation inhimillistä pääomaa, teknisiä taitoja, työn tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä. Mutta usein oppimista ajatellaan tapahtuvan lähinnä koulutuksissa. Miksi näin on? Miten sinä voisit johtaa osaamisen kehittymistä tehokkaasti työn lomassa ja tehdä oppimisesta näkyvämpää?
An abstract image depicting a railway and a train
Miten teillä tuetaan osaamisen johtamista?

Miten teillä yhdistyy strategiset tavoitteet ja tiimien sekä yksilöiden tarpeet? Voisikohan tästä valmennuksesta olla tukea esihenkilöille ja tiimivastaaville? Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä videon linkki mukaan, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Tutustu valmennukseen tarkemmin AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Auta muita onnistumaan coaching-menetelmillä

Valmennussuositus: Osaat jo – Coaching-taitoja kaikille
Etenkin esihenkilötyössä valmentava ote on tärkeä, sen avulla autat tiimiläisiäsi onnistumaan ja saavuttamaan yhteiset tavoitteet. Coachaamisen tavoitteena on kehittää toisen ajattelua, kuitenkaan tarjoamatta valmiita ajatusmalleja. Tämä valmennus antaa sinulle työkalut coachingin hyödyntämiseen päivittäisessä johtamistyössä. Auta tiimiäsi saavuttamaan parhaat tulokset ja kasvamaan yhdessä. Huomaat pian, että osaat jo coachata, mutta harjoittelemalla pääset syventämään osaamistasi!
An image of two people sitting and talking
Voisiko kollegasi hyötyä tästä valmennuksesta?

Coaching-taidot ovat hyödyllisiä kaikille! Olisiko tämä laaja valmennus teille sopiva? Vinkkaa siitä eteenpäin ja muistuta ettei kaikkea täydy käydä läpi – jokainen voi poimia itselleen tärkeimmät osa-alueet valmennuksesta! Poimi siis yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Tutustu valmennukseen AOB:n alustalta!
kurkkaa valmennukseen

Paremmalla palautteella parempia tuloksia

Valmennussuositus: Parempaa palautetta
Rakentava palaute on avain suorituksen johtamiseen, se on osa jatkuvaa kehitystä, kasvua ja oppimista. Kun palautteesta tekee arkisen asian, sen antaminen ja vastaanottaminen muuttuu helpommaksi. Palautteen antamisen lisäksi on erinomaisen tärkeää pyytää palautetta kollegoilta – näin opimme parhaiten! Tämän valmennuksen myötä saat vinkkejä palautteen antamiseen, ymmärrät suurimpia sudenkuoppia ja opit tekemään palautteesta arkisen ja myönteisen asian! 
A picture of two people discussing
Jaa tietoa eteenpäin!

Ottakaa ensiaskeleet kohti parempaa palautekulttuuria! Vinkkaa tästä valmennuksesta esihenkilöille ja auta heitä kehittämään palautteen antamisen taitoja. Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Kiinnostuitko? Tutustu valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Opi antamaan palautetta ja ottamaan sitä vastaan

Videosuositus: Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
Haluaisitko kuulla, millaisia ovat kiireisen työelämän melskeisiin sopivat palautteen antamisen pikavoitot? Tämä lyhyt video keskittyy palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen! Palautteen vastaanottaminen voi olla vaikeaa, minkä vuoksi on tärkeää oppia säätelemään omaa tunnetilaansa.  
Two people discussing
Suosittele videota! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Kurkkaa lyhyt 5-min video AOB:n omalta alustalta
katso video

Palautetilanteet vaativat arvostusta ja luottamusta

Videosuositus: Arvostava keskustelukulttuuri
Millaista on hyvää ilmapiiriä kehittävä vuorovaikutus? Tämän viiden minuutin videon myötä opit luomaan ja ylläpitämään arvostavaa keskustelukulttuuria, sekä vaikuttamaan tiimisi ilmapiiriin. Keskity myönteiseen ja pyri olemaan utelias ja kiinnostunut ihmisistä! 
Tartu tilaisuuteen ja aloita matka kohti parempaa vuorovaikutusta.
A group of people holding cartboard chat bubbles
Suosittele videota! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Katso lyhyt video AOB:n omalta alustalta
Katso video

Kehity palautteenantajana – opi eri palautetekniikoita!

Valmennussuositus: Palautetekniikat haltuun
Palautteessa ei ole kyse siitä että yksi ohjaa ja neuvoo toista, vaan siitä että yhdessä tutkitaan sitä mitä on tehty ja miten se voitaisiin tehdä vielä paremmin. Tähän löytyy useita eri tekniikoita, joita tulisi hyödyntää tilanteen ja henkilön mukaan. Tässä valmennuksessa käydään läpi eri tekniikoita palautteen antamisen tueksi. Harjoittele näitä tekniikoita, jotta tiedät mitkä toimivat parhaiten missäkin tilanteissa ja keiden kanssa.
different shapes and colours of objects
Vinkkaa valmennuksesta! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Tutustu valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen
Kaipaatko vinkkejä muihin teemoihin?
Vinkkejä yhteistyöhön
Vinkkejä itsensä johtamiseen
Vinkkejä oppimiskulttuuriin
Asiantuntijaryhmä Academy of Brainin taustalla

Academy of Brain on koonnut oman asiantuntijaryhmän, joka varmistaa, että työelämätaitosisällöt perustuvat vahvaan asiantuntemukseen, tieteelliseen tutkimukseen ja käytännön kokemukseen.

Ville Ojanen

VILLE OJANEN

Ville on aivotutkimuksesta väitellyt psykologi, jolla on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus työelämän muutoksesta ja psykologisten taitojen valmentamisesta.

Minna Huotilainen

MINNA HUOTILAINEN

Minna on Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori, sekä tutkii muistia ja oppimista CICERO-verkostossa aivotutkimusmenetelmillä. Lisäksi hän johtaa kansainvälistä Changing Education -maisteriohjelmaa.

Jarmo Manner

JARMO MANNER

Jarmo on kauppatieteiden maisteri, organisaatiokonsultti ja johdon valmentaja. Hänellä on 15 vuoden johtamiskokemus sekä 20 vuoden kokemus yksilöiden, ryhmien ja organisaatioiden kehittämisestä.

Tilaa tunnukset
KIRJAUDU