Yhteistyötaidot haltuun ja vuorovaikutus toimivaksi!

Täältä löydät vinkkejä yhteistyötaitojen sekä vuorovaikutuksen kehittämiseen. Klikkaa alla olevia linkkejä, tai scrollaa sivua alas ja tutustu valitsemiimme teemoihin. Voit poimia vinkeistä tekstit sekä kuvat ja muokata niitä teidän viestintäänne sopiviksi.
Päivitämme uusia suosituksia ja vinkkejä joka kuukausi!
Tärkein työyhteisötaito – psykologinen turvallisuus
Erilaisuutta ymmärtämällä kohti onnistumisia
Valjasta erilaisuus voimavaraksi
Ota haastavat tilanteet haltuun
Miten käsitellä tunteita vaikeissa tilanteissa?
Miten valjastaa muutosvastarinta hyötykäyttöön?
Ystävällisyyttä arjessa – prososiaalisuus lisää hyvinvointia!
Työkaveruutta kehitetään vuorovaikutuksen avulla
Seitsemän askelta kohti parempaa työkaveruutta
Näe muut ihmiset työn takana
Ihmiskäsityksen avulla ymmärrystä omasta ja muiden toiminnasta
Uskallatko olla oma itsesi?

Tärkein työyhteisötaito – psykologinen turvallisuus

Videosuositus: Psykologinen turvallisuus
Psykologinen turvallisuus mahdollistaa sen, että hankaliakin asioita voidaan käsitellä, virheistä oppia ja ryhmän jäsenten kykyjä hyödyntää täysimittaisesti. Tästä syystä psykologinen turvallisuus on vahvasti kytköksissä parempaan tiedon jakamiseen, oppimiseen, työtyytyväisyyteen, suoriutumiseen ja luovuuteen.
Poimi tältä videolta pohjatiedot psykologiseen turvallisuuteen – lisää vinkkejä tulossa uuden DEI-valmennuksen myötä.
Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa.
Tutustu videoon!
Katso video

Erilaisuutta ymmärtämällä kohti onnistumisia

Suositus: Erilaiset työkaverit ympärilläni
Ymmärtämällä toistemme eroja voimme parantaa vuorovaikutusta muiden kanssa. Erilaisuus on monen asian summa – se on rikkaus ja voimavara. Erilaisuutta ymmärtämällä, yhteistyö helpottuu ja onnistumme paremmin. Tässä valmennuksessa käymme läpi yleisiä väärinkäsityksiä, persoonallisuuspiirteitä, tilannekohtaisia eroja ja erilaisia ajattelutapoja. Nämä ymmärtämällä opit paremmaksi työkaveriksi ja autat tiimiäsi onnistumaan!
Tästä valmennuksesta löydät vinkkejä erilaisuuden ymmärtämiseen! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Kurkkaa sisältöön
Valmennukseen

Valjasta erilaisuus voimavaraksi

Videosuositus: Erilaisuus voimavaraksi
Tämän lyhyen videon myötä opit ymmärtämään tiimin jäsenten erilaisuutta ja tunnistamaan, miten täydennätte toisianne tiiminä. Erilaisuus voi olla haastavaa, mutta kun se valjastetaan tiimin voimavaraksi, on luvassa parempia tuloksia. Erilaisuuden ymmärtämisestä on vähintäänkin kahdenlaista hyötyä – kurkkaa videolta mitä ne ovat! 
Jos ei muut napannut, niin jaa vähintäänkin tämä video eteenpäin! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Kurkkaa sisältöön
Videoon

Ota vaikeat tilanteet ja keskustelut haltuun

Videosuositus: Hankalien keskustelujen ensiapulaukku
Fyysisiä vammoja varten meiltä usein löytyy ensiapupaketit, mutta entäpä sosiaalisesti ja psykologisesti haastavat tilanteet? Jos voisit luoda ensiapulaukun haastavia keskusteluja varten, mitä se sisältäisi? Miten varmistat että pääsette jälleen jaloillenne ja kohti uusia haasteita? Tämä video tarjoaa hyviä ajatuksia hankalien keskustelujen ja konfliktien ratkaisun tueksi. Videon päätteeksi voit luoda oman ensiapulaukun ja jakaa sen kollegoille! 
Katso video, luo oma ensiapulaukku ja vertailkaa työkavereiden kanssa ajatuksianne!

Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Tässä linkki videoon AOB:n alustalle!
Katso video

Miten käsitellä tunteita vaikeissa tilanteissa?

Videosuositus: Tunteet hankalissa tilanteissa
Mitä tunnet juuri tällä hetkellä? Entä kuinka monta tunnetta tunnistat tällä hetkellä? Tunteet voivat olla ristiriitaisia ja niitä voi kokea useita samanaikaisesti. Kun käsillä on vaikea tilanne, konflikti, tai haastava keskustelu, tunteiden sanoittaminen voi rauhoittaa tilannetta. Miksi siis usein vältämme tunteiden ilmaisua työelämässä?
Tämä video auttaa sinua ymmärtämään miten voit ilmaista tunteitasi rakentavasti ja työympäristöön sopivalla tavalla! Jos tykkäät videosta, poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne kollegoille vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Tunteisiin!
Katso video

Miten valjastaa muutosvastarinta hyötykäyttöön?

Videosuositus: Miksi muutosvastarinta onkin hyvä asia?
Eräs haastava tilanne työelämässä on muutos, sillä se aiheuttaa erilaisia tuntemuksia ja reaktioita eri ihmisissä. Tuntemukset myös vaihtelevat pitkin muutosta. Voi olla turhauttavaa, kun itse on innostunut ja toinen murehtii – tai toisin päin! Tämä video auttaa ymmärtämään mitä positiivista muutosvastarinnassa on ja miten sen voisi valjastaa hyötykäyttöön!
Jos muutos on sinulle jotenkin ajankohtainen aihe, niin kurkkaapa tämäkin video! Voit tämänkin videon jakaa eteenpäin kollegoillesi; poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa.
Tutustu uutuusvideoon!
Katso video

Uskallatko olla oma itsesi?

Videosuositus: Näytä ihminen
Uskallatko olla oma itsesi työpaikalla? Entä vapaa-ajalla? On tärkeää, että pystymme toimimaan omina itsenämme niin töissä kuin vapaalla. Se, että kerromme omista ajatuksistamme, haasteistamme, osaamisesta tai osaamattomuudesta, se lisää luottamusta. Muut ymmärtävät sinua paremmin ja näkevät sinut ihmisenä – löytävät kenties jotain samaistuttavaa!
Tämä lyhyt video auttaa sinua reflektoimaan kuka olet ja miten voit olla oma itsesi ympäristöstä riippumatta!
Suosittele videota! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Kurkkaa lyhyt video AOB:n omalta alustalta
katso video

Näe muut ihmiset työn takana

Valmennussuositus: Näe ihminen
Sen lisäksi, että uskallat olla oma itsesi on tärkeää että näet myös muut ihmiset kokonaispakettina. Kuinka hyvin tunnet työkaverisi? Tiedätkö mitä heille kuuluu tai mistä he pitävät? Työn taustalla on joukko ihmisiä, inhimillisiä olentoja – tämä video auttaa sinua tunnistamaan heidät juuri sellaisina kuin he ovat!
A person hiding their face with a paper
Suosittele videota! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Katso lyhyt video AOB:n omalta alustalta
Katso video

Ihmiskäsityksen avulla ymmärrystä omasta ja muiden toiminnasta

Valmennussuositus: Ihmiskuva
Ihmiskäsityksellä on merkittävä rooli jokapäiväisessä elämässämme. Tapa, jolla näemme maailman ja ihmiset ympärillämme, vaikuttaa voimakkaasti toimintaamme, valintoihimme ja uskomuksiimme. Tämä minivalmennus auttaa sinua ymmärtämään mikä ihmiskuva on, miten sinun ihmiskäsityksesi vaikuttaa toimintaasi, ja miten sitä voisi kehittää. Valmennus kannustaa pohtimaan, minkälaista käyttäytymistä sinä arvostat ja miksi uskot ihmisten toimivan kuten he toimivat. Entä miksi sinä toimit kuten toimit? Lisäksi saat eväitä pohdintaan,miten voit kehittää omaa ihmiskäsitystäsi.
A person walking
Vinkkaa valmennuksesta! Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin.
Kiinnostuitko? Katso minivalmennus AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen

Ystävällisyyttä arjessa – prososiaalisuus lisää hyvinvointia!

Videosuositus: Prososiaalinen vuorovaikutus ja kuunteleminen
Haluaisitko kehittää vuorovaikutustaitojasi ja ymmärtää, mitä ovat prososiaalinen käyttäytyminen tai toisen asteen kuunteleminen? Tutkimusten mukaan prososiaalinen käyttäytyminen on erittäin terveellistä ja hyödyllistä. Sillä on myös työyhteisöä ja ihmisten tuottavuutta lisäävä vaikutus.
A person on the phone waving to someone
Pistä hyvä kiertämään!

Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Katso tämä lyhyt video AOB:n omalta alustalta
Katso video

Seitsemän askelta kohti parempaa työkaveruutta

Videosuositus: Seitsemän hyvän työkaveruuden pikavoittoa
Tällä videolla esitellään seitsemän vinkkiä, joilla voit parantaa työyhteisösi vuorovaikutusta ja yhteistyön sujuvuutta. Näiden nopeiden vinkkien avulla opit muuttamaan omaa toimintaasi, lisäämään ymmärrystä työyhteisössä sekä vahvistamaan työkaveruutta. 
A picture of a trophy
Voisiko tämän katsoa yhdessä kollegojen kanssa?

Poimi siis yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Kurkkaa video AOB:n alustalta!
Katso video

Työkaveruutta kehitetään vuorovaikutuksen avulla

Valmennussuositus: Hyvä vuorovaikutus työkaveruuden arjessa
Työkaveruussuhteet voivat usein olla satunnaisia ja lyhyitä – joudumme alati miettimään, miten rakentaa yhteys uusiin ihmisiin. Työkaveruuden keskiössä on vuorovaikutus ja sosiaaliset verkostot. Tässä valmennuksessa opit, miten rakentaa yhteys toiseen ihmiseen ja ylläpitää sitä. Valmennuksessa käsitellään myös tapoja, joilla varmistat, että pystytte yhdessä käsittelemään monimutkaisiakin asioita.
A team working and talking around a big table
Jaa tietoa eteenpäin!

Ottakaa ensiaskeleet kohti parempaa työkaveruutta! Vinkkaa tästä valmennuksesta tiimeille ja auta heitä kehittämään vuorovaikutusta ja työkaveruutta. Poimi yltä teksti ja kuva ja välitä ne vaikka uutiskirjeessä, intrassa tai slackissa eteenpäin. Muista lisätä suora linkki valmennukseen, jotta he pääsevät nopeasti oppien pariin!

Kiinnostuitko? Tutustu valmennukseen AOB:n omalta alustalta
Tutustu valmennukseen
Kaipaatko muihin teemoihin vinkkejä?
Asiantuntijaryhmä Academy of Brainin taustalla

Academy of Brain on koonnut oman asiantuntijaryhmän, joka varmistaa, että työelämätaitosisällöt perustuvat vahvaan asiantuntemukseen, tieteelliseen tutkimukseen ja käytännön kokemukseen.

Ville Ojanen

VILLE OJANEN

Ville on aivotutkimuksesta väitellyt psykologi, jolla on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus työelämän muutoksesta ja psykologisten taitojen valmentamisesta.

Minna Huotilainen

MINNA HUOTILAINEN

Minna on Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori, sekä tutkii muistia ja oppimista CICERO-verkostossa aivotutkimusmenetelmillä. Lisäksi hän johtaa kansainvälistä Changing Education -maisteriohjelmaa.

Jarmo Manner

JARMO MANNER

Jarmo on kauppatieteiden maisteri, organisaatiokonsultti ja johdon valmentaja. Hänellä on 15 vuoden johtamiskokemus sekä 20 vuoden kokemus yksilöiden, ryhmien ja organisaatioiden kehittämisestä.