Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.
Motivaatiota luodaan ja ylläpidetään erityisesti viestinnällisin keinoin sekä yritykselle räätälöidyllä opintosuunnitelmalla.
Valmennuksemme yhdistävät teorian ja käytännönläheiset vinkit, mikä helpottaa opitun soveltamista työssä. Kokemustemme mukaan itsenäinen työskentely vaatii itseohjautuvuutta, mutta sitä kannattaa tukea erilaisilla tukitoimilla.
Lisenssiasiakkuuksissamme noin 70–80 prosenttia käyttäjistämme aktivoituu vuoden aikana käyttämään valmennuksiamme.
Academy of Brainin Learning Success Managerit ovat myös yrityksen tukena ja auttavat luomaan yrityksen strategian mukaisia oppimissuunnitelmia. Oppimissuunnitelman päätavoitteita ovat yrityksen strategian tukeminen, henkilöstökyselyissä nousseiden haasteiden ratkaiseminen ja säännöllisten sytykkeiden tarjoaminen käyttäjille. Tavoitteena on, että jokainen henkilöstön jäsen löytää ja omaksuu itselleen hyödyllistä sisältöä.
Ensimmäinen askel on varmistaa, että työntekijät ovat tietoisia valmennusten saatavuudesta. Motivaatio syntyy, kun työntekijän tarpeet ja tarjolla olevat valmennusteemat kohtaavat. Esimerkiksi organisaatio voi tiedottaa valmennuksista ja palautteen antamiseen liittyvistä videoista. Työntekijä voi myöhemmin katsoa valmennuksen valmistautuessaan palautteen antamiseen. Motivaatiota lisää myös esimerkiksi esihenkilön tai kollegan antamat suositukset, sekä yhteinen opiskelu. Itsenäinen opiskelu tarjoaa oppijalle mahdollisuuden opiskella juuri hänen tarpeisiinsa sopivaa sisältöä. Jo 15 minuutin käyttö viikossa riittää tulosten saamiseen.
Monilla yrityksillä voi olla aiempia heikkoja kokemuksia verkkovalmennusten hyödyntämisestä. Academy of Brainin data kuitenkin osoittaa, että aktiivisella viestinnällä ja yhteistyöllä on suuri vaikutus onnistumiseen. Se on ollut jopa iloinen yllätys monille. Lähes jokainen asiakkaamme on ollut tyytyväinen myös itsenäisen opiskelun aktiivisuuteen.
Paketteihimme kuuluu aina aktiivisuuden seuranta neljästi vuodessa yhdessä yrityksen oman nimetyn Learning Success Managerin kanssa. Näin tarvittavia toimenpiteitä aktiivisuuden kasvattamiseksi voidaan tehdä jopa nopeallakin aikataululla.
Tehokkain malli verkko-opiskelun onnistumiseen on yhdistelmä itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä, koska molemmissa on omat tärkeät puolensa. Itsenäinen opiskelu on motivoivaa, koska se mahdollistaa autonomian opiskelijoille, opiskelija voi valita itse haluamansa sisällöt ja käyttämänsä ajan. Yhteisöllistä oppimista tarvitaan laajentamaan opiskelijoiden näkökulmia ja yhdistämään opittua käytäntöön. Ryhmää tarvitaan opintojen hyötyjen ja soveltamismahdollisuuksien tunnistamiseen.
Organisaatiossa on usein erilaisia työntekijöitä, jotka tarvitsevat eri määrän tukea opiskeluun. Osa tarvitsee hyvin vähän tukea opiskeluun ja osa hyötyy eniten ennalta määrätystä rakenteesta, toiset tykkäävät opiskella itsenäisesti ja osa yhdessä tiimin kanssa. On tärkeää tunnistaa erilaiset piirteet omassa organisaatiossa.
Academy of Brainin asiakkaat viestivät tyypillisesti viikoittain tai kuukausittain valmennuksista. Oppijaa on hyvä muistuttaa valmennusten olemassaolosta ja mahdollisuuksista säännöllisesti. Tämän vuoksi Academy of Brain tarjoaa tämän edistämiseksi myös valmiita viestipohjia ja materiaaleja.
On tärkeää tehdä odotuksia selväksi työntekijöille, eli milloin heidän odotetaan hyödyntävän sisältöjä, miksi, kuinka paljon, mitä sisältöjä jne. Osaamisen johtamisen keinoin vastuu oppimisen tukemisesta siirtyy HR:ltä myös muualle, esimerkiksi tiimille, esihenkilöille ja HR Business Partnereille.
Käyttäjätutkimustemme mukaan käyttäjät kokevat sisällöt laadukkaiksi. Opinnot pohjautuvat tieteeseen, ne on rakennettu selkeästi, oppimista tukevasti ja visuaalisesti miellyttävästi. Eri kielivaihtoehtoja on myös saatavilla. Valmennusten tarjonta on koettu kattavaksi ja teemat ovat ajankohtaisia. Monet työntekijät saavat valmennuksista selkeitä hyötyjä niin työelämään kuin omaan arkeen.
Voit lukea alla olevista linkeistä mitä asiakkaamme kertovat:
Asiakkaamme kertoivat vuoden 2024 NPS-kyselyssä:
”Tutkittuun tieteelliseen tietoon perustuvat kielikäännetyt selkeät mikro-opinto sisällöt, jotka ovat sopivia globaalille asiantuntijaorganisaatiolle, ovat antaneet toistaiseksi eniten arvoa.”
”Lyhyet kurssit ovat hyviä. Ne kiteyttävät asian ja jättävät mieleen juuri sen verran, jonka voi omaksua esimerkiksi työpäivän alussa, lopussa tai keskellä.”
”Joustava ja nopea asiakaspalvelu. Miellyttävä koulutusalusta ja mukavasti tullut uusia AOB-koulutuksia tarjolle vuoden mittaan.”
Haastateltavat ovat kokeneet, että sisällöistämme voi aina valita organisaatiolle sopivan kokonaisuuden, teemoja, opintopolkuja ja täsmäkursseja. Valmennuksia voi valita myös pelkästään esihenkilöille tai koko organisaatiolle tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.
Datamme mukaan valmennusten käyttö vaihtelee vuoden aikana aalloittain. Esimerkiksi vuoden vaihde on usein kiireistä aikaa työpaikalla, jolloin valmennusten käyttö on usein laskussa. Toisaalta rauhallisen kesäloman aikaan aktiivisuus voi olla nousussa. Onnistunut viestintäkampanja voi taas aiheuttaa suurenkin piikin valmennusten käytössä ja yhteinen opiskelu pitää aktiivisuuden tasaisena.
Paras tapa varmistaa onnistunut valmennusten käyttö on:
Voit suunnitella yhdessä Learning Success Managerisi kanssa juuri teidän organisaatiollenne sopivat viestintäsuunnitelman ja vuosikellon. Tyypillisesti oman Learning Success Managerin kanssa tavataan neljästi vuodessa, joten tarvittaessa voitte myös tehdä muutoksia viestintäsuunnitelmaan pitkin vuotta tarpeen mukaan. Voit tavata Learning Success Managerin kanssa myös useammin ja hän auttaa tulosten seurannassa.
Erilaisia viestinnän alustoja voivat olla esimerkiksi:
Erilaisia viestinnän keinoja voivat olla esimerkiksi:
Ei hätää! Oma Learning Success Managerisi auttaa sinua tekemään organisaatiollenne sopivan viestintäsuunnitelman, suunnittelee kanssasi erilaisia toimenpiteitä ja seuraa kanssasi tulosten kehittymistä.
Palveluumme kuuluvat myös erilaiset valmiit viestintämateriaalit, jotka ovat vapaasti käytettävissäsi. Valmiit materiaalit ovat viestinnän ammattilaisen tekemiä ja ne ovat helposti muokattavissa asiakkaan tilanteeseen sopiviksi.
Academy of Brain tukee ja keventää HR-asiantuntijan taakkaa esimerkiksi tukemalla oppimismuotoilussa, luomalla valmiita viestintämateriaaleja, sitomalla sisältöjä organisaation strategisiin tavoitteisiin ja suunnittelemalla yhteisen opiskelun malleja. Näistä aiheista keskustellaan yhdessä muutaman kuukauden välein ja lopulta asiakkaalle saattaa jäädä vain muutaman viestin lähettäminen omalle henkilöstölle.
Ajankäyttö riippuu paljon asiakkaan tilanteesta ja halusta käyttää aikaa. Sisältöjen lataaminen vie jonkin verran aikaa ja tyypillisesti yhden sisällön lataus voi viedä muutaman minuutin. Päivitys tehdään sopimuskauden alussa. Sopiva tahti muokataan asiakkaan tilanteen ja toiveiden mukaisesti. Parhaisiin tuloksiin päästään yhteistyöllä.
Academy of Brain muuttaa mielesi käyttäytymistieteelliseen tutkimukseen perustuvien valmennusten avulla. Verkkovalmennukset kehittävät tärkeimpiä työelämätaitoja, hyvinvointia ja itsensä johtamista. Opit palautumaan ja keskittymään sekä parannat vuorovaikutustaitoja, johtamista ja tapaa toimia määrätietoisesti paineen alla. Sisällöt keskittyvät psykologisten taitojen (soft skills) kehittämiseen. Tässä muutamia esimerkkejä sisällöistämme, jotka ovat kaikki palvelussa käytössäsi:
– Academy of Brain, the science of Soft Skills learning