Työelämätaitovalmennukset intraan – uusi tapa hyödyntää - Academy of Brain
Testaa ilmaiseksi

Uusi tapa hyödyntää Academy of Brain valmennuksia – työelämätaitovalmennukset intraan! Muutama viikko sitten aloitimme tuomaan testinomaisesti esiin mikro-oppimissisältöjemme hyödyntämistä intranet-järjestelemissä. Suosio yllätti meidät täysin!

Oppimiskonsulttiemme ja HR-edustajien keskusteluista nousi esiin organisaatioiden tarve kustannustehokkaille ja nopeille keinoille varmistaa henkilöstön taitojen ajan tasalla pysyminen. Tämän vuoksi lanseeraamme nyt suurelle yleisölle mikro-oppimiskirjastomme intrasopivana pakettina.

Työelämätaitovalmennukset intraan: kätevä mikro-oppimiskirjasto

Tuomalla työelämätaitovalmennukset intraan saavat työntekijäsi helpon pääsyn laajaan valikoimaan olennaisimpia työelämätaitosisältöjä. Tarjoamalla nopeasti saavutettavia lyhyitä muutaman minuutin oppimishetkiä, saadaan oppiminen mukaan kiireisimpäänkin kalenteriin. Tämä toimii tehokkaana keinona henkilöstön kehittämisen keinopaletissa ja auttaa organisaatioita pysymään kilpailukykyisinä yhä nopeammin muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Mikro-oppimiskirjasto sisältää yli 50 mikrokurssia seuraaviin teemoihin: esihenkilötyö ja johtaminen, inhimillinen tuottavuus, vuorovaikutus, yhteistyö ja kasvun mindset.

Tutustu työelämätaitojen mikro-oppimiskirjastoon

LATAA KATALOGI

Mitä hyötyjä intrassa tapahtuva työelämätaitojen oppiminen tarjoaa?

  • Voimaannuttaa henkilöstöänne aikaa säästäen: Työntekijänne saavat helposti ja nopeasti opittavassa muodossa työkalut, joita he tarvitsevat menestyäkseen sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti.
  • Relevantti ja ajankohtainen sisältö pitää henkilöstösi ajan vaatimusten tasalla: Mikrokurssit käsittelevät tulevaisuuden keskeisiä työelämätaitoja ja hyvinvointia. Kaikki kurssit pohjautuvat tutkittuun tietoon. Kirjasto laajenee useamman kerran vuodessa.
  • Helppo integrointi intraanne: Näin henkilöstönne pääsee kätevästi käsiksi sisältöihin ilman ulkoisia kirjautumisia ja lisenssejä. Sisällöt voivat olla intran kautta osana viestintää, esihenkilöfoorumeita, tiimipalavereja, kehityskeskusteluja jne.
  • Yhteisöllisen oppimisen mahdollistaja: Kaikilla on pääsy sisältöihin, joten ne on helppo ottaa osaksi yhteisöllistä oppimista.
  • Kustannustehokkuus: Ei tarvetta ulkoiselle alustalle ja lisensseille.
  • Käyttöasteen lisäys: Tuomalla intra ja oppiminen samaan saavutetaan käyttöasteen kasvua sekä valmennuksissa että intrassa.
  • Palveluun kuuluu Learning Success Management –tuki: Teille nimetyn Learning success managerin vinkit ja tuki auttavat hyödyntämään kirjastoa tehokkaasti. Mukaan kuuluu yhteisöllisen oppimisen tukemisen lisäksi myös viestinnällinen tuki. Lue lisää tästä.

Jos organisaatiossanne haetaan työelämätaitojen kehittämisratkaisua, tämä uusi kirjasto voi olla etsimänne ratkaisu.

Haluatko kuulla lisää?

Varaa demo

Miten valjastat intran tehokkaaseen oppimiskäyttöön?

Intraan pohjautuva oppiminen toimii tehokkaimmin hyödyntämällä lyhyitä ja ytimekkäitä mikro-opintoja. Muutaman minuutin mittaiset kurssit mahdollistavat suunnitellut oppimishetket ja ex-tempore oppimisen sekä just in time –pohjaisen opiskelun jättäen vielä aikaa oppimisen kannalta olennaiselle reflektoinnille tai yhteisölliselle oppimiselle.

Intra toimii helppokäyttöisenä esihenkilön osaamisen johtamisen työkaluna. Esihenkilöt voivat valjastaa intran kehityskeskusteluihin, muihin 1–1 keskusteluihin, tiimikeskusteluihin ja esimerkiksi esihenkilöiden välisiin sparrihetkiin. Mutta sitä ennen esihenkilöt pitää saada samaan kyytiin!

Intraan pohjautuva oppiminen ei toimi tyhjiössä – se vaatii myös viestintää niin kuin mikä tahansa oppimisen työkalu. Viestintä onnistuukin usein intran kautta helposti ja mahdollistaa esimerkiksi viikoittaiset mikrokurssien nostot. Lue viestinnästä ja esihenkilöiden innostamisesta lisää artikkelistamme Oppiminen intrassa.

Haluatko tietää millaisia palveluita mikro-oppimiskirjasto sisältää?

Lue lisää

Vuoden 2022 NPS-suositteluindeksimme oli 71!

Asiakkaidemme onnistuminen on meille sydämen asia, siksi mittaamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti mittaamalla NPS-lukuamme. Viimeisin lukumme oli 71 ja voimmekin ylpeänä voimme todeta, että sijoitumme parhaiden joukkoon! Haluamme jatkaa tätä tiellä eteenpäin ja kehittää toimintaamme yhä paremmaksi, joten toivomme, että jatkossakin kuulemme palautettanne, toiveitanne ja kehitysehdotuksianne.

EN FI

Tilaa tunnukset
KIRJAUDU