Case Espoon Asunnot: työyhteisö oppii yhdessä keskustellen - Academy of Brain
Työyhteisö oppii yhdessä keskustellen

Espoon Asunnot hyödyntää Academy of Brainin verkkovalmennuksia henkilöstön työelämätaitojen kehittämisessä. Heille räätälöityihin opintopolkuihin liittyvät yhteiset keskustelut ovat olleet antoisia, ja moni valmennussisällöistä herännyt oivallus on jo otettu käyttöön. 

Espoon Asunnot otti Academy of Brainin verkkovalmennukset henkilöstönsä käyttöön vuoden 2021 alussa. Jo ennen aloitusta henkilöstölle rakennettiin kaksi räätälöityä, opintopoluista koostuvaa kokonaisuutta: esihenkilöille suunnattu Lead ja asiantuntijoille tarkoitettu New Me. 

– Sovimme, että jokainen käy tuon polun läpi työajalla. Tämän lisäksi he saavat käyttää verkkovalmennussisältöjä omalla ajallaan niin paljon kuin haluavat, henkilöstöpäällikkö Minni Lumme kertoo. 

“Sparrailu ja vertaiskeskustelu on oppimisen parasta antia”

Lumme kertoo, että opintopolkujen suorittamisen jälkeen järjestetään yhteisiä keskusteluja, joissa oppimissisällöistä heränneitä ajatuksia ja oivalluksia päästään jakamaan yhdessä muiden kanssa. Teoriaosuuden jälkeistä sparrailua ja vertaiskeskustelua on pidetty erittäin toimivana tapana jäsentää opittua. Keskustelun lomassa syntyneet oivallukset ovat tuottaneet uusia käytäntöjä, joita on lähdetty myös kokeilemaan. 

– Tiedämme, että kiireen keskellä opintopolun suorittaminen jää helposti paitsioon. Kun sovimme ennakkoon, missä tapaamisessa mitäkin opintopolun osaa käydään läpi, on jokaisen helpompi aikatauluttaa valmennussisällöt niin, että ne tulevat suoritetuksi ennen keskustelutilannetta, Lumme kertoo. 

Suurin osa henkilöstöstä on aloittanut suunnitellun opintopolun.  Heistä aktiivisia käyttäjiä on noin puolet. Saatu palaute on ollut pelkästään positiivista. Parasta Academy of Brainin valmennussisällöissä on Lumpeen mielestä ollut aikatauluttomuus. Jokainen pystyy itse määrittelemään millaisissa pätkissä, missä ja milloin valmennuksia käy läpi. 

Hyviä kokemuksia ensimmäisestä keskustelusta

Lumme kertoo, että he päättivät toteuttaa esihenkilöiden opintopolun keskustelujen fasilitoinnin vuorotellen osallistujien kesken. 

– Ensimmäisen keskustelun fasilitaattorina toimi asiakkuusjohtaja hänen tiimiinsä kuuluvien kolmen tiimiesihenkilön kanssa. Tämä vuorottelu valmentaa esimiehiä fasilitoimaan myös yhteisiä keskusteluita omien tiimiensä kanssa. 

Lumme kertoo, että fasilitaattorit hyödynsivät keskustelun ohjaamisessa paljon Academy of Brainin valmiita, keskustelua virittäviä kysymyksiä, joita valmennusten lomasta löytyy. Keskustelussa hyödynnettiin myös Teamsin mahdollisuutta jakaa osallistujat pienryhmiin. 

– Academy of Brainin sisältöjä aiomme hyödyntää myös ensi vuonna, Lumme kertoo. 

Lataa Academy of Brainin sisältökatalogi tästä

sisältökatalogi

 – Academy of Brain, the science of e-learning

EN FI

Tilaa tunnukset
KIRJAUDU