Kehitimme mikro-opintoja tukemaan yhdessä oppimista - Academy of Brain

Academy of Brain haluaa kannustaa verkkovalmennusten käyttäjiä opiskelemaan yhä enemmän yhdessä. Valmennussivustolta löytyvien mikro-oppimisen sisältöjen eli Quick tutorial -valmennusvideoiden yhteyteen on lisätty reflektoivia kysymyksiä, jotka ohjaavat keskustelemaan.

Parhaat oppimistulokset saadaan tutkitusti yhdessä opiskelemalla ja reflektoimalla. Academy of Brainin mikro-oppimisen sisältöjen yhteyteen lisättävien reflektoivien kysymysten tarkoituksena on innostaa käyttäjiä keskustelemaan, syventää oppimiskokemusta, avata uusia näkökulmia sekä saada uudet ideat ja oivallukset kuuluviin.

Reflektoivia kysymyksiä voi hyödyntää esimerkiksi mentoriparin kanssa, tiimipalavereissa, esimiesaamuissa ja kehityskeskusteluissa. Yhteiseen keskusteluun ohjaavat sisällöt löytyvät valmennussivuston etusivulta, Learning together -kategorian alta. Uusimpia aiheita ovat joustava perfektionismi, itsemyötätunto ja keskeytysten maailmassa pärjääminen.

Jokaisessa videossa on yksi keskusteluun ohjaava kysymys. Tämä on Academy of Brainin customer success manager Hanna Puharisen mielestä sopiva määrä: yksi kysymys toimii mukavasti keskustelun herättäjänä.

– Emme halua tarjoilla valmennusten käyttäjille liian valmiiksi pureskeltua pohdintaa tai kysymyspatteristoa, jotta myös valmennettavien omille oivalluksille ja ideoille jää tilaa, hän näkee.

Suunnitteilla on myös tuottaa pidempiä, yhteiseen opiskeluun tarkoitettuja valmennuksia, joissa on ohjattujen kysymysten ja tehtävien lisäksi myös ohjeita fasilitaattorille. Tähän liittyen luodaan myös yhteiseen opiskeluun valmistavia valmennuksia.

EN FI

Tilaa tunnukset
KIRJAUDU